background
logotype

Wat u verder dient te weten

Wij doen er alles aan, om het verblijf van uw kat in ons pension zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Toch is een verblijf in een dierenpension niet helemaal vrij van risico's. Hiervan willen wij u op de hoogte brengen.

In het algemeen, kun je stellen dat stress het grootste risico vormt. Een kat die uit zijn vertrouwde omgeving gehaald wordt, zal altijd enige vorm van stress ervaren. Op zich hoeft dat niet erg te zijn, mits de stresslevel onder een bepaalde grens blijft. Komt de stress boven de grens en vermindert die niet, dan is het mogelijk, dat de weerstand verminderd en de eetlust afneemt.

Niesziekte

Door een tijdelijke afname van de weerstand, kan bij de kat niesziekte optreden. Daarnaast  kan deze ziekte optreden, doordat uw kat gehuisvest wordt met andere katten., wat als gevolg heeft, dat de infectiedruk verhoogd. Helaas is niesziekte besmettelijk. Alle katten in het pension zijn gevaccineerd. Toch is dit geen garantie – net als bij een griepvaccinatie bij mensen – dat er geen niesziekte kan optreden. Meestal betreft  dit een veel mildere vorm dan bij niet gevaccineerde dieren en genezen de katten uit zichzelf weer of knappen op met een antibioticakuur van de dierenarts.

Overigens kan uw kat ook ziek worden, als gevolg van de verplaatsing van en naar het pension en de bijbehorende stress en opwinding van het transport.

 

Slecht eten

Bij katten kan het voorkomen, dat ze de eerste dagen in het pension slecht eten. Wij zullen ze dan extra aandacht geven en verleiden met lekkere hapjes. Meestal eten ze dan na enkele dagen weer gewoon mee. Mocht dit niet lukken, dan nemen wij contact op met u of uw contactpersoon.

 

Consultatie dierenarts

Indien nodig zullen wij een dierenarts consulteren. Dit doen wij zo mogelijk in overleg met u. De dierenartskosten en medicijnkosten zijn altijd voor rekening van de eigenaar van de kat.

 

Controle voor verblijf


Uw kat wordt bij aankomst nagekeken. Als er wordt geconstateerd dat uw kat ziek is, zal uw kat helaas niet in ons pension opgenomen kunnen worden. Wij voldoen hiermee aan de wettelijke eis dat een kattenpension alleen gezonde dieren op mag nemen.

Uit het oogpunt van hygiene kunnen we geen onderdak verlenen aan katten die sproeien. Katers ouder dan één jaar dienen daarom gecastreerd te zijn.

 

Voeding

Het is belangrijk dat katten voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, vandaar dat is gekozen voor het eerste klas merk Royal Canin. Er zijn verschillende soorten brokje aanwezig, zodat er altijd wel iets lekkers voor uw kat bij zit. Ieder kat wordt afzonderlijk gevoerd, zodat we kunnen controleren of uw kat voldoende gegeten heeft.

Copyright © 2024 - Kattenpension de Krullentrap - All rights reserved - Designed by Jalem.nl